Curs: El cinema de Pedro Almodóvar

Claus d’un univers d’autor

Dissabte 26 de setembre de 2020 – Museu del Cinema

Quines són les constants, els misteris i les obsessions que componen l’obra d’un cineasta? El cinema contemporani ofereix casos particularment atractius per endinsar la mirada cinèfila en el descobriment d’un univers creatiu. Sense cap mena de dubte, el de Pedro Almodóvar n’és un. Considerat per la crítica internacional com un dels directors europeus en actiu més genuïns, la seva trajectòria emmiralla allò que la crítica francesa de l’escola Cahiers du Cinéma en diria una política d’autor: un estil propi que neix al marge de la indústria, que es nodreix de sí mateix i que reclama ser definit a partir d’un llenguatge propi.

Des dels seus inicis en el cinema underground espanyol dels anys 80 fins a la seva darrera declaració autobiogràfica i crepuscular Dolor y gloria, Almodóvar llega una filmografia amb trets identitaris concrets on potser l’única constant estable ha estat una permanent declaració d’amor cap al cinema: el propi i el dels altres. Aquest curs oferirà claus de lectura i eines d’anàlisi per tal d’esclarir els pilars fonamentals que basteixen l’obra del director manxec. Un món farcit de referents i alhora iconoclasta; realista alhora que volgudament artificial; familiar i provocador; fàcil de reconèixer i tanmateix sorprenent i a voltes abstracte. Una mirada personal i única que planteja les coordenades estètiques, dramàtiques i també ideològiques d’una realitat particular: l’univers Almodóvar.

Assistència màxima: 16 persones per tal de garantir la distància de seguretat interpersonal entre totes les persones assistents
*Serà obligatori l'ús de mascareta i la higiene de mans amb gel hidroalcohòlic


Impartit per: Margarita Carnicé (Professora de Cinema)

Dies: 26 de setembre, 3, 17 i 24 d'octubre i 7 de novembre de 10.30 h a 13.30 h. Preu: 85 ¤; Club d'Actors: 65 ¤; Club Cultura: 70 ¤; jubilats i aturats 70 ¤, Menors de 30 anys: 35 ¤ (S'assignaran dues places per ordre d'inscripció). Matrícula: fins al 18 de setembre, a la taquilla del Museu de l'Cinema, per a / e: institutestudis@museudelcinema.cat i ingressant l'import en el compte corrent de Caixabank ES14 2100 0002 55 0201426275, indicant el nom de l'alumne i curs "Almodovar "

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2021 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte