Conferència: Francesc Dalmau i l'art de les il·lusions òptiques

Una botiga singular a la Barcelona del segle XIX

Dijous 30 de gener de 2020 – Museu del Cinema

En aquesta conferència complementària a l'exposició "Ooooh: Francesc Dalmau i l'art de les il·lusions òptiques (1839-1878) us convidem a endinsar-vos a la botiga de Dalmau per redescobrir una cultura visual rica i fascinant que va meravellar el públic del segle XIX i que, molt més propera del que ens imaginem, ens pot seguir sorprenent i captivant als espectadors d’avui.

Francesc Dalmau (1810-1886) va ser el primer òptic modern de la ciutat de Barcelona i de Catalunya. Però lluny de vendre únicament ulleres i binocles, la seva botiga es va convertir en un punt de trobada indispensable dels amants de la ciència i de l’art que volien conèixer de primera mà les últimes novetats en el camp de les il·lusions òptiques. Durant més de vint anys, els espectacles òptics de Dalmau van animar les vesprades del públic barceloní amb fantasmagories, cosmorames, poliorames, quadres dissolvents, fotografies estereoscòpiques i, fins i tot, aparells mecànics, motors elèctrics i els primers telègrafs.

Conferència a càrrec de Cèlia Cuenca (doctora en història de l'art i comissària de l'exposició)

Ho organitza: Museu del Cinema. Entrada: lliure, aforament limitat. L'assignació de places es farà per estricte ordre d'arribada

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2021 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte