Docs del mes. Putin's Witnesses

Les millors estrenes documentals a Girona

Dijous 9 de gener de 2020 – Museu del Cinema

El primer dijous de cada mes us oferim l’estrena d’una pel·lícula documental. Mirades úniques a la realitat premiades als millors festivals i en versió original subtitulada al català.

Aquest mes projectem: Putin’s Witnesses de Vitaly Mansky (Letònia, Suïssa, República Txeca, 2018) 102 minuts

El 31 de desembre de 1999 Rússia coneixia el seu nou i actual president, Vladimir Putin. A través de material d’arxiu personal i de testimonis únics i molt propers a la figura d’un dels líders polítics més controvertits en l’actualitat, Vitaly Mansky ens descobreix les veritables causes i conseqüències de l’”Operació Successor”, l’entramat polític que va fer pujar a Putin al poder.

Per superar una malaltia greu i avançada cal fer un diagnòstic i estudiar la història d’aquesta malaltia. Aquesta va ser la lògica del cineasta quan va concebre una pel·lícula sobre els esdeveniments després de la inesperada renúncia del president Boris Yeltsin i l’inici de l’”Operació successor”. Protagonistes com Mikhail Gorbatxov, Boris Ieltsin i el mateix Vladimir Putin, ens revelen el seu ascens al poder i els actors que ho van fer possible. Vitaly Mansky vol que el seu documental serveixi de testimoniatge, no només per a la societat russa, testimoni silenciós del seu propi destí, sinó també per a altres països en vies de perdre les seves llibertats.

Ho organitza: Paral·lel 40 i Museu del Cinema. Entrada: lliure i la capacitat limitada. L'assignació de places es farà per estricte ordre d'arribada

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2020 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte