Curs: Pixar i l'animació contemporània.

Innovació, art i tecnologia per a una imatge del segle XXI

Dissabte 22 de setembre de 2018 – Museu del Cinema

En aquest curs es planteja un recorregut per les pel·lícules de Pixar analitzant-les en el context de la història de l'animació i en relació al cinema contemporani. La famosa frase de John Lasseter: "L'art repta a la tecnologia i la tecnologia inspira a l'art" és més que un eslògan afortunat. És, de fet, la clau per entendre el que significa Pixar, l'evolució de la qual està molt lligada a la història de les tecnologies de la imatge. Avui no es pot comprendre Pixar si no és com la unió de la creativitat d'un col·lectiu d'inventors i desenvolupadors de tecnologies informàtiques i visuals, i, d'una altra banda, d'un grup de brillants cineastes amants dels gèneres clàssics i experts coneixedors de la història del "cartoon".

En el curs farem un recorregut per les principals personalitats creatives i fites de la història de l'animació, amb especial èmfasi en aquelles que tindran rellevància en la configuració del panorama de l'animació contemporani, farem una aproximació històrica a les tecnologies de la imatge i l'animació digital, parlarem de les fortaleses de l'ecosistema creatiu de Pixar i ho combinarem amb l'anàlisi de les pel·lícules de Pixar i amb l'estudi de les tendències innovadores del cinema d'animació al segle XXI.

Professor: Jordi Sánchez Navarro (Professor i director dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació de la UOC i programador de la secció "Anima’t" al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges.)

Dies: Dissabtes 22 i 29 de setembre, 6, 20 i 27 d'octubre. Horari: de 10.30h a 13.30h. Preu: 85 ¤; Club d’Actors: 65 ¤; Club Cultura: 70¤; jubilats i aturats 70 ¤. Inscripció i matrícula: fins al 15 de setembre, personalment, a la taquilla del Museu del Cinema o per c/e: institutestudis@museudelcinema.cat i ingressant l’import de la matrícula al compte corrent de Caixabank ES14 2100 0002 55 0201426275, indicant el nom de l’alumne i Curs Pixar

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2020 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte