Famílies de pel·lícula. La platja, els nens i la taula parada

Conferència sobre les pel·lícules familiars conservades al CRDI, a càrrec de Pau Saavedra, arxiver audiovisual del CRDI.

Dimarts 24 d'octubre - 19 h – Arxiu Municipal de Girona

Les anomenades pel·lícules familiars són una font inestimable per conèixer com era la vida de les persones en l’àmbit privat en una època determinada. Les imatges ens mostren, sobretot, els aspectes feliços de la vida ja que, com passa també avui dia, la duresa i les contrarietats de la quotidianitat no acostumen a immortalitzar-se.

En aquest tipus de pel·lícules hi trobem una sèrie de característiques comunes, tant pel que fa als aspectes tècnics com al discurs narratiu. Tot i que cada filmació reflecteix els interessos particulars dels seus autors, hi ha un objectiu comú: deixar testimoni de la vida familiar, i això es tradueix en diversos temes recurrents que hi són presents en la majoria d’aquests fons.

Al CRDI es conserven 700 pel·lícules familiars datades entre els anys 20 i els anys 80 del segle passat, en formats de 9,5mm, 8mm, Súper-8 i 16mm. La més antiga data del 1926 (fons Josep Pérez Tolsanas), es a dir, pocs anys després de l’aparició de les càmeres domèstiques, i les més modernes de finals dels anys 80, quan la cinta magnètica de vídeo substitueix definitivament la pel·lícula cinematogràfica com a principal suport per a l’enregistrament d’imatges en moviment.

L’interès pel cinema familiar o domèstic ha crescut en els darrers anys i s’han fet campanyes a les filmoteques per a la seva recuperació. Fragments d’aquestes pel·lícules han estat inclosos en molts documentals, sobretot biogràfics, però també d’altra mena.

Aforament: limitat. Inscripció prèvia: obligatòria per correu electrònic crdi@ajgirona.cat o al 972 221 545. Ho organitza: Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) de l’Ajuntament de Girona i Museu del Cinema

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2023 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte