Cassavetes, Jarmusch i Van Sant: Les tres edats d'or del cinema independent nord-americà

Curs de Cinema en línia

Dissabte 27 de febrer - 10.30 h – Museu del Cinema

El cinema independent nord-americà, produït i realitzat majoritàriament des de Nova York, ha estat històricament la gran alternativa al cinema fet a Hollywood, tot i que en molts casos alguns directors independents han preferit donar el salt al cinema de gran producció després de triomfar amb el seu primer i barat llargmetratge.

La independència ha viscut períodes molt diferents, i no és el mateix l’Escola de Nova York i el New American Cinema de finals dels anys cinquanta, que tot el que va envoltar la companyia Miramax i l’aparició d’estrelles com Quentin Tarantino. En aquest curs ens centrarem en tres noms essencials que defineixen altres tres edats fonamentals en la història de la independència cinematogràfica: John Cassavetes, Jim Jarmusch i Gus van Sant. A partir de l’obra dels autors de títols fonamentals com Shadows, Extraños en el paraíso i Elephant, traçarem el mapa de la independència fílmica als Estats Units.

Els curs es portarà a terme de manera telemàtica

Impartit per: Quim Casas (professor i crític de cinema)

Dies: 27 Febrer, 6, 13, 20 i 27 Març. Horari: De 10.30 a 13.30. Impartit per: Quim Casas. Preu: 85 ¤; Club d'Actors: 65 ¤; Club Cultura: 70 ¤; estudiants; jubilats i aturats 70 ¤, Menors de 30 anys: 35 ¤ ( dues places per ordre d'inscripció). Matrícula: a la taquilla del Museu del Cinema, por c/e: institutestudis@museudelcinema.cat i ingressant l'import en el compte de Caixabank ES14 2100 0002 55 0201426275, indicant el nom de l'alumne i curs "Cinema Independent"

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2021 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte