Acte cancel·latProjeccions especials de Fires

Projeccions contínues d'imatges d'arxiu

Dijous 29, divendres 30, dissabte 31 d'octubre i diumenge 1 de novembre. – Museu del Cinema

En la línia iniciada ja en les Fires de 2004, amb la difusió de documentals del fons del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) d'imatges històriques de les comarques gironines i la ciutat de Girona. Una bona manera de conèixer el nostre ric patrimoni audiovisual i de revisitar la nostra història més recent.

Gerona, (o Revista de Gerona) procedent de la desapareguda distribuïdora CINAES (Cinematográfica Nacional Española SA) (1928) 47 minuts. Muda. Blanc i negre.

El documental descriu les activitats que es van dur a terme entre els dies 28 d'octubre i 5 de novembre de 1928. Sabem per la premsa que la companyia CINAES, amb seu a Barcelona, va subscriure un contracte l’octubre de 1928 pel qual passava a gestionar les dues sales de cinema més importants de Girona: el Teatre Albèniz i el coliseu Imperial, ambdues ubicades a la plaça Independència. El mes de desembre del mateix any, la premsa es feia ressò de la projecció d’una pel·lícula produïda per la mateixa companyia i titulada "Revista de Gerona" amb aquestes paraules: “(...) ésta última de un metraje de 1.000 metros, se proyectará entera y ofrecerá una visión de lo más notable de la ciudad y de los festejos de las últimas Ferias de San Narciso, algunos de los cuales no han sido aún pasados a la pantalla.”

La pel·lícula comença amb unes vistes dels indrets més emblemàtics de la ciutat i a continuació es presenten les autoritats de l’època, com el governador civil Prudencio Rodríguez Chamorro o l’alcalde Jaume Bartrina Mas. A aquesta introducció li segueixen els actes de les Fires i festes de Sant Narcís: la desfilada de la comitiva cívica i religiosa, el mercat de la Rambla de la Llibertat, la corrida de toros, la fira del bestiar, el festival folklòric, el “clou” de Fires i l’enlairament d’un globus Montgolfier.

Entrada: lliure. Horari: de 10 a 18 h/diumenge de 10 a 14h. Assistència màxima: 12 persones per tal de garantir la distància de seguretat interpersonal entre totes les persones assistents. Assignació de places: per estricte ordre d'arribada. *Serà obligatori l'ús de mascareta i la higiene de mans amb gel hidroalcohòlic. Ho organitza: Museu del Cinema i CRDI - Arxiu Municipal de Girona

Acte cancel·lat

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2021 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte