Cinefòrum: Sufragistas

Dia Internacional de la Dona Treballadora

Divendres 6 de març - 19 h – Museu del Cinema

En motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora el proper 8 de març, Guanyem Girona organitza un cinefòrum de la pel·lícula:

Suffragette (Sufragistas) de Sarah Gavron (Anglaterra, 2015) 106 minuts VOSE

El moviment sufragista va néixer a Anglaterra en vigílies de la Primera Guerra Mundial. La majoria de les sufragistes no procedien de les classes altes, sinó que eren obreres que veien impotents com els seus pacífiques protestes no servien per a res. Llavors es van radicalitzar i, si incansable lluita per aconseguir la igualtat, es van arriscar a perdre-ho tot: la feina, la casa, els seus fills i la seva vida. La protagonista és Maud (Carey Mulligan), una dona que va reivindicar intrèpidament la dignitat de les dones.

Aquest acte pretén rendir homenatge a totes les dones que al llarg de la història han estat lluitant pels drets bàsics dels quals es gaudeix avui, dones anònimes com les treballadores de la Cotton de Nova York, les sufragistes de Sèneca Falls o les mestres de la Segona República. Dones invisibles que van entregar-se a la lluita pels drets de totes les dones del món.

Després de la pel·lícula es realitzarà un debat a partir de la lluita de les sufragistes pel dret a vot amb dones que avui en dia a casa nostra encara no tenen dret a vot.

Entrada: lliure. Aforament limitat. Ho organitza: Guanyem Girona. Col·labora: Museu del Cinema

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2020 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte