Obertura de l'exposició: Ooooh!

Francesc Dalmau i l'art de les il·lusions òptiques (1839-1878)

Dimecres 23 d'octubre - 19 h – Museu del Cinema

Ens complau convidar-vos a l’obertura de l’exposició “Francesc Dalmau i l'art de les il·lusions òptiques (1839-1878)” que tindrà lloc el dimecres 23, a les set de la tarda, al Museu del Cinema de Girona.

Francesc Dalmau va ser el primer òptic modern de Catalunya, protagonista, entre d'altres, de l'arribada del telèfon i del fonògraf a Espanya. Si la història de la ciència li ha reservat un paper destacat pel seu protagonisme en la segona Revolució Industrial, aquesta mostra vol recuperar una faceta menys coneguda avui però d'igual notorietat a la seva època del primer òptic català: endinsar-se a la botiga de Dalmau suposava descobrir tot un univers d'espectacles òptics que estaven revolucionant la manera de veure i de representar el món mig segle abans de l'arribada del cinema. El seu aparador es va convertir així en un punt de trobada indispensable dels amants de la ciència i de l'art que volien conèixer de primera mà les últimes novetats en el camp de les il·lusions òptiques, des de les populars vistes òptiques fins a les animades fantasmagories, tot passat per les primeres imatges en 3D. Aquesta mostra és doncs un homenatge a la figura que va modelar i expandir l'univers visual en el qual estaven immersos els nostres avantpassats del segle XIX.

Dates: del 23 d'octubre al 26 d'abri. Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 18 h, diumenges de 10 a 14 h. Preu: entrada gratuïta Producció: Museu del Cinema. Comissària: Cèlia Cuenca. Documentació i conservació: Montse Puigdevall. Disseny: Mostra Comunicació. Muntatge expositiu: Rafel d'Arquer. Amb el suport de: Diputació de Girona i Generalitat de Catalunya (Departament de Cultura)

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2021 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte