Curs de cinema: Cineastes Invisibles

Una mirada al cinema d'avantguarda a través de l'obra de Hou Hsiao Hsien, Claire Denis, Kelly Reichardt i Hong Sangsoo.

Dissabte 18 de gener - 10.30 h – Museu del Cinema

El cinèfil sap prou bé que les estrenes setmanals de les nostres cartelleres representen només una ínfima part de la producció cinematogràfica mundial. Centenars de pel·lícules interessants queden excloses cada any del circuit comercial de sales per imperatius econòmics del mercat, limitant-ne la exhibició a la puntualitat dels festivals de cinema o a retrospectives de filmoteques. Aquesta situació ens porta a la paradoxa que alguns dels més grans cineastes dels darrers anys siguin gairebé uns desconeguts pels aficionats al cinema més exigents.

Amb la intenció de reduir l'escletxa entre aquestes obres i el públic, el curs Invisibles proposa el seguiment de la trajectòria de cinc cineastes d'importància cabdal del cinema contemporani però que malauradament no han tingut el favor de les distribuïdores i dels quals rarament s'han estrenat les seves pel·lícules en sales. Els cineastes són: Hou Hsiao Hsien, Claire Denis, Kelly Reichardt i Hong Sangsoo.

L'objectiu de base d'aquest curs és, doncs, oferir una visió global de l'obra d'aquests directors i directores: d'una banda, definint i aprofundint en les seves constants temàtiques i estilístiques i, de l'altra, situant la seva producció en el context del cinema contemporani. Però a més, a través de la metodologia utilitzada, es vol dotar als alumnes d'un seguit d'eines i pautes d'anàlisi que, més enllà de l'obra d'aquests realitzadors, els ajudin a descodificar un ventall molt més ample de pel·lícules.

Dies: Dissabtes 18 i 25 de gener i 1, 8 i 15 de febrer de 2020. Impartit per: Sergio López Morente (Professor de cinema). Horari: de 10.30 h a 13.30 h. Preu: 85 ¤; Club d'Actors: 65 ¤; Club Cultura: 70 ¤; jubilats i aturats 70 ¤. Matrícula: fins al 10 de gener, a la taquilla del Museu del Cinema, per c/e: institutestudis@museudelcinema.cat i ingressant l'import al compte corrent de Caixabank ES14 2100 0002 55 0201426275, indicant el nom de l'alumne i Curs "Invisibles"

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2020 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte