Visitem l'exposició: Ooooh!

Francesc Dalmau i l'art de les il·lusions òptiques

Diumenge 3 de novembre - 11.30 h – Museu del Cinema

Vine a gaudir d'una visita guiada a l'exposició a càrrec de la comissària Cèlia Cuenca, historiadora de l'art i comissària de l'exposició.

Francesc Dalmau va ser el primer òptic modern de Catalunya, protagonista, entre d'altres, de l'arribada del telèfon i del fonògraf a Espanya. Si la història de la ciència li ha reservat un paper destacat pel seu protagonisme en la segona Revolució Industrial, aquesta mostra vol recuperar una faceta menys coneguda avui però d'igual notorietat a la seva època del primer òptic català: endinsar-se a la botiga de Dalmau suposava descobrir tot un univers d'espectacles òptics que estaven revolucionant la manera de veure i de representar el món mig segle abans de l'arribada del cinema. El seu aparador es va convertir així en un punt de trobada indispensable dels amants de la ciència i de l'art que volien conèixer de primera mà les últimes novetats en el camp de les il·lusions òptiques, des de les populars vistes òptiques fins a les animades fantasmagories, tot passat per les primeres imatges en 3D. Aquesta mostra és doncs un homenatge a la figura que va modelar i expandir l'univers visual en el qual estaven immersos els nostres avantpassats del segle XIX.

Preu: gratuïta i exclusiva per a sòcies i socis del club d'actors i titulars de la targeta Girona Cultura. Inscripcions prèvies: a partir del 3 d'octubre aquí . A càrrec de: Cèlia Cuenca (comissària de l'exposició). Organitza: Museu del Cinema

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2023 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte