Cinema en femení

Curs de Cinema.

Dissabte 16 de novembre - 10.30 h – Museu del Cinema

En l’actualitat, el poder de la dona és incommensurable en tots els àmbits. Tant és així, que part del cinema més important de la nostra dècada, s’escriu, es filma i es produeix per noms femenins. Per sort, ens separa un abisme de l’època en què la societat es referia al cinema femení a través d’aquells gèneres que tenien a veure amb els estereotips de les comèdies romàntiques, històries d’amor i drames. Després d’anys de lluita, i en ple segle XXI, són les dones les que decideixen parlar des del present i pel present. Noms com Sofia Coppola, Mia Hansen-Løve, Naomi Kawase, Kathryn Bigelow, i un gran nombre de cineastes catalanes, són ja referències importants dins la història del cinema. Són justament elles qui decideixen prendre partit a través d’aportacions i decisions artístiques i estilístiques per crear un cinema que fa visibles les necessitats de l’actualitat.

D’aquesta manera, el curs traçarà diversos discursos per analitzar l’obra de diverses cineastes actuals. Així parlarem de la subversió i la resistència de les dones a través del cinema creat per Sofia Coppola; l’art poètic cinematogràfic de Mia Hansen-Løve i la seva capacitat per fer emergir la nostàlgia per la vida que s’escapa; el cinema de Naomi Kawase com a forma de generar traços entre la memòria, el temps i la natura; Kathryn Bigelow i la creació d’un cinema com a acte creador capaç de donar visibilitat a tensions i conflictes de la societat del passat, del present i pel futur; i la importància de les noves creacions cinematogràfiques fetes per cineastes catalans.

Avui ja sabem que la història del cinema també s’escriu en femení.

Impartit per Anna Bayó i Imma Merino (Crítiques de Cinema)

Dies: Dissabtes 16, 23 i 30 de novembre, 14 i 21 de desembre. Horari: de 10.30h a 13.30h. Preu: 85 ¤; Club d’Actors: 65 ¤; Club Cultura: 70¤; jubilats i aturats 70¤. Inscripció i matrícula: fins al 29 d'octubre, personalment, a la taquilla del Museu del Cinema o per c/e: institutestudis@museudelcinema.cat i ingressant l’import de la matrícula al compte corrent de Caixabank ES14 2100 0002 55 0201426275, indicant el nom de l’alumne i Curs "Cinema en Femení"

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2023 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte