Català Español English Français
El Museu Actualitat

El Museu del Cinema recupera aquest juliol els "Docs del mes" que va haver d’ajornar durant la pandèmia

dimecres 16 de juny de 2021

Els dijous de juliol es podran veure els quatre documentals ajornats: Robots (HI, A.I), Allò que no et mata, Overseas i Honeyland.

Aquest juliol el Museu del Cinema recupera els documentals que no vam poder programar de manera presencial en el seu moment a causa de les restriccions sanitàries Els espectadors que ho desitgin tenen una gran oportunitat per poder veure aquestes estrenes documentals que van ser ajornades en el seu moment.

Tots aquests films formen part del cicle "Docs del mes" que ofereix mensualment una estrena d'una pel·lícula documental premiada als millors festivals i en versió original subtitulada al català. El Museu del Cinema està inscrit des de fa quinze anys a aquesta xarxa de sales.

El dia 1 de juliol es projectarà Robots (Hi.AI) d'Isa Willinger (Alemanya, 2019) 88 minuts. VOSC. El documental ens presenta els robots com una de les noves criatures que poblaran el planeta terra i es pregunta si estem preparats per introduir la intel·ligència artificial a les nostres vides alhora que ens revela com la convivència amb la intel·ligència artificial afectarà les nostres vides i com els robots, en un futur no molt llunyà, en formaran part. Un impressionant testimoni que ens mostra el futur, avui.

El 8 de juliol serà el torn d'Allò que no et mata (Sans frapper) d'Alexe Poukine (Bèlgica, 2019) 84 minuts VOSC. Una potent i sòbria pel·lícula que trenca el silenci de les violacions en entorns de confiança sense victimitzar a les dones. La història de la protagonista, Ada, és contada a través de múltiples veus de diferents dones que construeixen el seu relat, la seva versió dels fets i com es va sentir abans, durant i després. A poc a poc, totes les dones d'aquesta pel·lícula es converteixen en les protagonistes de la història d'Ada i també en testimonis de les seves pròpies històries que, per desgràcia, parteixen del mateix punt de partida.

El dijous 15 de juliol es podrà veure Overseas de Sung-A Yoon (França i Bèlgica, 2019) 90 minuts. VOSC. Un impactant retrat de les dones filipines que es veuen obligades a marxar a l'estranger per guanyar-se la vida fent de mainaderes i treballadores de la llar. La mirada de la directora Sung-a Yoon, barreja d'humor negre i denuncia social, posa en evidència una forma encoberta d'esclavitud moderna. Overseas segueix l'etapa de formació d'un grup de dones que es preparen per afrontar una nova vida lluny de casa. La majoria dels contractes laborals, les obliguen a passar anys sense poder veure ni als fills ni a la família. Durant les sessions de formació a l'escola, les alumnes practiquen tant el paper d'empleada com el d'amo, donant peu a situacions tant surrealistes com corprenedores.

Les sessions es tancaran el 22 de juliol amb la pel·lícula nominada als Òscars com a millor film de parla no anglesa: Honeyland de Ljubomir Stefanov i Tamara Kotevska ( Macedònia, 2019) 85 minuts. VOSC. El documental ens situa en una regió remota i muntanyosa dels Balcans, l'Hatidze Muratova viu amb la seva mare malalta en un poblet sense carreteres, ni electricitat ni aigua corrent. Ella es dedica a criar colònies d'abelles en uns cistells fets a mà que deixa amagats entre les roques. Gràcies a un ritual secret, el preuat líquid que produeixen no s'esgota mai. Sense protecció ni ajuda, és capaç d'amansar-les per poder extreure'n la mel i vendre-la a la ciutat més propera. L'arribada d'una família nòmada amb la seva furgoneta tronada, set fills inquiets i un ramat de bestiar sembla destorbar la pau de l'Hatidze i de les seves abelles.

Tots començaran a les set de la tarda. L'entrada és lliure. Cal inscripció prèvia i se seguiran les mesures anticovid pertinents. Cal inscripció prèvia a través de l'apartat d'agenda del lloc web del Museu del Cinema (www.museudelcinema.cat) o per telèfon al 972 412 777.

Tornar
  • El Museu del Cinema recupera aquest juliol els
  • El Museu del Cinema recupera aquest juliol els
  • El Museu del Cinema recupera aquest juliol els
  • El Museu del Cinema recupera aquest juliol els
  • El Museu del Cinema recupera aquest juliol els
  • El Museu del Cinema recupera aquest juliol els