Redescobrint l'expressionisme alemany

Curs de Cinema

Dissabte 12 de novembre de 2022 – Museu del Cinema

Aprofitant que aquest any és el centenari de l’estrena de Nosferatu (1922) de F.W. Murnau és un bon moment per redescobrir un dels principals corrents cinematogràfics de la història del cinema: l’expressionisme alemany. Aquest va ser un moviment que va influir decisivament la forma de fer cinema a tot el món, i que va portar a la pantalla gran històries que reflectien un univers de malsons on la realitat mai és el que sembla.

Descobrirem quines van ser les claus d’aquest moviment repassant les seves obres més importants, com El gabinet del Doctor Caligari (1920), El golem (1920), El Doctor Mabuse (1922) o Nosferatu (1922), però també d’altres oblidades amb el temps que continuen sent fascinants i mereixen ser redescobertes. També veurem com la influència de l’expressionisme es va estendre per cinematografies d’altres països i ha perdurat en nombrosos gèneres fins a arribar als nostres dies.

El propòsit d’aquest curs és fer un repàs exhaustiu a l’expressionisme alemany des de tots els seus vessants. D’entrada, entendre què va propiciar el sorgiment aquesta sèrie de pel·lícules tan fascinants, com reflecteixen l’estat sociopolític de la seva època i quines són les seves principals influències artístiques. També es pretenen enderrocar alguns mites molt estesos sobre aquest moviment i intentar donar una definició més precisa de què és i, no menys important, què no és el cinema expressionista, que amb el temps ha esdevingut una etiqueta massa sobreutilitzada.

Dies: 12, 19, 26 de novembre i 3 i 17 de desembre. Horari: De 10.30 a 13.30. Professor: Guillermo Triguero (Crític i historiador de cinema). Preu: 85 ¤. Amics i amigues del Museu: 65 ¤. Club Cultura: 70 ¤. Jubilats, estudiants i aturats: 70 ¤. Menors de 30: 35 ¤ (s'assignaran dues places per ordre d'inscripció). Matrícula i pagament: fins al 5 de novembre

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2022 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte