Projeccions especials de Fires. Projeccions contínues d'imatges d'arxiu

Projecció del documental sobre el Girona FC: Una ilusión gerundense

Divendres 1 de novembre - 10 h – Museu del Cinema

En la línia iniciada ja en les Fires de 2004, amb la difusió de documentals del fons del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) d'imatges històriques de les comarques gironines i la ciutat de Girona.

Projectem de manera ininterrompuda el documental Una ilusión gerundense una producció de Films La Pau, amb guió de Salvador Ultònia i rodat per Maria Ferrer Culubret (Girona, 1970) 67 minuts.

La pel·lícula arrenca amb la història dels inicis del futbol a Girona, on destaca l'aparició del primer equip, l'Strong, i d'altres que van donar lloc a la fundació de la Unión Deportiva Gerona. Continua amb altres fites històriques com la construcció del camp de Vista Alegre el 1922 i la fundació del Girona Futbol Club l'any 1930. La pel·lícula conté imatges d'alguns partits jugats a Vista Alegre, com el partit benèfic entre el Girona FC i el FC Barcelona que es va celebrar en el marc de la campanya Gerona para Gerona, el 23 de febrer de 1969, i que comptà amb la presència de Narcís de Carreras, president del FC Barcelona, i del seleccionador espanyol de futbol i exjugador del Girona FC Domènec Balmanya. El documental segueix amb la construcció de l'estadi de Montilivi. Es mostren imatges dels terrenys en diversos moments del procés de construcció fins a l'acabament de les obres. Tot plegat culmina amb la cerimònia d'inauguració de l'estadi, que tingué lloc el 24 d'agost de 1970 a la nit, amb un partit entre el Girona FC i el FC Barcelona. També es mostren fragments dels partits que es van jugar els dies següents amb motiu del 1r Torneig Costa Brava en el qual participaren el RCD Espanyol, el València CF, el Borussia Neunkirchen i el San Lorenzo de Almagro.

Entrada: lliure. Horari: de 10 a 18 h. Aforament: limitat. Ho organitza: Museu del Cinema i CRDI - Arxiu Municipal de Girona. La pel·lícula és donació de Miquel Bataller Fàbregas el 02/01/2019 en nom de la família Ferrer Culubret.

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2023 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte